Αναζήτηση

Η τριχόπτωση στους άνδρες.

0

Η τριχόπτωση στους άνδρες είναι συχνά γενετική.

Ένας στους τέσσερις άνδρες ενδέχεται να αρχίσει να χάνει τα μαλλιά του πριν την ηλικία των 21 ετών, και αυτό το ποσοστό αυξάνεται με την ηλικία ( Australian Government Department of Health, Healthymale.org.au). Εάν η γραμμή των μαλλιών σας υποχωρεί ή το τριχωτό της κεφαλής γίνεται λεπτότερο, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό και τι ακριβώς προκαλεί αυτή την τριχόπτωση. Επίσης, μπορεί να αναρωτιέστε τι, αν κάτι, μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε αυτήν την τάση.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση στους άνδρες;

Η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών που χάνουν τα μαλλιά τους το κάνουν λόγω μιας κληρονομικής πάθησης που είναι γνωστή ως ανδρογενετική αλωπεκία, γνωστή περισσότερο ως αραιωτική τριχόπτωση στον άνδρα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Απώλειας Μαλλιών, το 95% της τριχόπτωσης στους άνδρες προκαλείται από την ανδρογενετική αλωπεκία. Αυτό το κληρονομημένο χαρακτηριστικό που τείνει να προκαλεί υποχωρούσα γραμμή μαλλιών και αραιωτικό κορυφαίο μέρος οφείλεται στη γενετική ευαισθησία σε ένα παράγωγο της τεστοστερόνης που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη (DHT). Οι τριχοθήλακες που είναι ευαίσθητοι στην DHT ,έχουν τάση να συρρικνώνονται με την πάροδο του χρόνου. Καθώς οι επηρεασμένοι τριχοθήλακες γίνονται μικρότεροι, η διάρκεια ζωής κάθε τρίχας μειώνεται. Τελικά, οι επηρεασμένοι τριχοθήλακες σταματούν να παράγουν μαλλιά, ή τουλάχιστον τον τύπο των μαλλιών που είστε συνηθισμένοι να βλέπετε.

Στην αραιωτική τριχόπτωση στον άνδρα, η απώλεια μαλλιών ακολουθεί συνήθως ένα προβλέψιμο πρότυπο.

Τα δύο πιο κοινά πρότυπα απώλειας μαλλιών περιλαμβάνουν τα εξής:

Τα μαλλιά αρχίζουν να αραιώνουν στο άνω μέρος του κεφαλιού και γύρω από τις κροτάφους. Τα μαλλιά αρχίζουν να υποχωρούν από τη μπροστινή γραμμή, μετακινώντας τη γραμμή των μαλλιών (hairline) πιο πίσω στο κεφάλι. Ο βαθμός και η πρόοδος της τριχόπτωσης στους άνδρες αξιολογούνται από το σύστημα κατατάξεων Norwood. Αυτό έχει επτά στάδια που μετρούν τη σοβαρότητα και το πρότυπο της απώλειας μαλλιών και της τριχόπτωσης. ( Μήπως θα πρέπει να βάλει κάτι άκομα από το κείμενο που έγραψε)

Σε ποια ηλικία αρχίζουν οι άνδρες να χάνουν τα μαλλιά τους;

Εάν παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας είναι λιγότερα από ό,τι ήταν παλιότερα, μπορείτε να παρηγορηθείται γνωρίζοντας ότι δεν είστε μόνος. Η ανδρική τριχόπτωση επηρεάζει την πλειονότητα των ανδρών σε κάποιο στάδιο της ζωής τους.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Απώλειας Μαλλιών :

  • Περίπου το 25% των ανδρών που πάσχουν από κληρονομημένη ανδρική τριχόπτωση αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους πριν την ηλικία των 21 ετών.
  • Μέχρι την ηλικία των 35 ετών, περίπου το 66% των ανδρών θα έχουν βιώσει κάποιο βαθμό απώλειας μαλλιών.
  • Μέχρι την ηλικία των 50 ετών, περίπου το 85% των ανδρών θα έχουν σημαντικά λιγότερα μαλλιά.
Πώς μπορεί ένας δερματολόγος να βοηθήσει στην τριχόπτωση;

Εάν θέλετε να κάνετε κάτι για την τριχόπτωση, το ραντεβού σε έναν δερματολόγο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Ένας δερματολόγος μπορεί να σας πει ποιον τύπο τριχόπτωσης έχετε. Αυτό είναι σημαντικό επειδή διάφοροι τύποι τριχόπτωσης απαιτούν διάφορες θεραπείες. Ένας δερματολόγος μπορεί επίσης να σας πει ποια αποτελέσματα μπορείτε να περιμένετε από τη θεραπεία.

Εάν θέλετε να δώσετε ένα boost στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς την επίσκεψη σε κάποιο δερματολόγο μπορείτε να βρείτε πληθώρα προϊόντων εδώ, https://i-papadopoulos.gr/product-category/andras/peripoihsh-malliwn-andras/trichoptwsh/.

Όλα τα άρθρα μας Όλα τα άρθρα μας
Newsletter
Κάνετε την εγγραφή σας στο newsletter μας και μάθετε
πρώτοι για τις νέες παραλαβές και τις προσφορές μας.
Τα προϊόντα προστέθηκαν με επιτυχία στο καλάθι σας.